1. Tomatencremesuppe mit Sahnehaube
Creamy tomato soup  4,20 €

2. Maultaschensuppe (2)
Meat broth with Swabian pasta pockets  4,20 €

3. Hausgemachte Gulaschsuppe mit Brot
Homemade goulash soup served with farmer’s bread  5,20€

4. Flädlesuppe (18)
Meat broth with pancake strips  4,20 €

5. Leberknödelsuppe  (4)(C,A,L))
Liver dumpling soup  4,60 €

10. Bunte Salatplatte mit Schinken und Ei (8)
Large mixed salad with ham and hard boiled egg 10,40 €

11. Salatplatte “Nizza” (2,3)  mit Thunfisch, Oliven, Zwiebeln, Peperoni und Ei
Salad “Niçoise Style” with tuna, tomatoes, olives, onions, green chillies and hard boiled egg dressed with a vinaigrette  12,80 €

12. Bauernsalat (2,18)  mit Schafskäse, Tomaten, Zwiebel, Peperoni, Oliven
Salad „Greek Style“ with feta cheese, tomatoes, green chillies, onions, olives  12,80€

13. Bunte Salatplatte mit Putenbruststreifen
Large mixed salad with fried turkey breast strips 12,80 €

16. Kleiner Salatteller (als Beilage)
small salad (side dish)  4,50 €

20. Ofenfrische Brezel mit Butter (18)
Fresh baked pretzel with butter  2,80 €

22.  Zwei Bauernbratwürste mit Senf und Brot (2,4,8)
Two fried pork sausages with mustard and farmer’s bread  6,80 €

23. Zwei Weißwürste mit Brezel und süßem Senf (2,8)
Traditional Bavarian Sausage made from finely minced  veal and pork bacon served with pretzel and sweet mustard  7,80 €

25.  Hausmacher Sülze an Zwiebeln und Bratkartoffeln (2,3,4,8)
Homemade aspic with onions and pan fried potatoes  10,40 €

26. Schweizer Wurstsalat mit Käse und Bauernbrot (2,8)
Sausage salad “Swiss Style” served with cheese and farmer’s bread   10,80 €

27.  Schwäbischer Wurstsalat mit Brot (2,4,8)
Sausage salad „Swabian Style“ served with farmer’s Bread  10,80 €

30.  8 Nürnberger Rostbratwürstchen auf Filderkraut mit Bauernbrot (2,3,5,8)
Nuremberg sausages (pork sausages) served with sauerkraut (white cabbage, white wine and salt) and farmer’s bread  9,80 €

31.  Vesperplatte „Erdinger“ – von ällem ebbes  (2,3,8,9,18)
Variety of cold Swabian specialities  13,40 €

40. Spiegeleier mit Bratkartoffeln
Fried eggs with pan fried potatoes 8,80 €

41. Gemüsepfanne mit Rosmarinkartoffeln
Vegetable pan with rosemary potatoes 9,80 €

42. Fleischkäse/Leberkäse mit Spiegeleiern und Bratkartoffeln (2,3,8)
Leberkäse (German speciality food: corned beef, pork, bacon  and onions grinded very finely and then baked as a loaf in  a bread pan) with fried eggs and pan fried potatoes  10,80 €

43. Frische junge Leber vom Grill mit Bratkartoffeln und Salat
Grilled liver served with pan fried potatoes and salad 13,80 €

44. Geröstete Maultaschen mit Salat (2,3,8)
Regional speciality: pasta pockets cut into  slices and fried in a pan with onions and scrambled eggs served with salad 10,80 €

45. Käsespätzle mit oder ohne Schinken und Salat (18)
Cheese noodles (Spätzle)with or without ham, served with a mixed salad 11,80 €

47. Schupfnudeln mit Speckkraut (2,3,5,8)
Golden fried potato dumpling fingers (Schupfnudeln is a  Swabian speciality) served with fried bacon sauerkraut (white   cabbage) 10,80 €

49. Hausgemachte Semmelknödel mit Rahmchampignons(18)
Homemade bread dumplings served with creamed  mushrooms 9,80 €

50. Schweinebraten mit hausgemachten Semmelknödel und Krautsalat(18)
Roasted pork served with homemade bread dumplings and cabbage salad 13,80 €

51. Schweineschnitzel „Wiener Art“ mit Pommes Frites und Salat
Escalope “Viennese Style” (breaded pork) served with French fries and salad 15,80 €

52. Putensteak “Jäger Art” mit Champignonsauce Spätzle und Salat (18)
Turkey steak with mushroom sauce served with homemade Swabian egg noodles and salad 14,80 €

54. Zwiebelrostbraten mit Bratkartoffeln und Salat
Roast beef “Swabian Style” served with pan fried potatoes and salad  18,80 €

55. Rumpsteak mit Kräuterbutter, Pommes Frites und Salat (18)
Rump steak served with herb butter, French fries and salad  20,80 €

56. Pfeffersteak mit Kroketten und Salat (2,3)
Beef steak with pepper sauce, potato croquettes and salad 20,80 €

57. Sauerbraten mit Spätzle und Salat
A pot roast of beef (sour roast) served with homemade Swabian egg noodles (=Spätzle) and salad 16,80 €

58. Putenschnitzel paniert mit Pommes Frites und Salat
Turkey escalope served with French fries and salad 16,80 €

61. BEILAGEN/SIDE DISHES  
Pommes Frites, Spätzle, Bratkartoffeln, Kroketten
French fries, Swabian egg noodles (=spätzle), pan fried potatoes, potato croquettes 3,90 €

1 Farbstoffe/colour additives 2 Konservierungsstoffe/preservatives 3 Antioxidationsmittel/anti-oxidantes
4 Geschmacksverstärker/flavour enhancers 5 Geschwefelt/sulphurised 6 Geschwärzt/blackened 8 Phosphate/phosphates
9 Süßungsmittel/artifical sweeteners 18 Milcheiweiß/milk protein

In einigen unserer Speisen sind die gesetzlich erlaubten Zusätze Sorbinsäure, Benzoesäure, P.H.B.Ester, Ameisensäure und Farbstoffe enthalten.

71. Apfelküchle an Vanilleeis mit Zucker und Zimt (18) (C,F,H,O,P)
Apple rings baked in dough, Vanille ice cream, sugar and cinnamon  6,90 €

72. Vanilleeis mit heissen Himbeeren (Heiße Liebe) (4,9,18)
Vanilla ice-cream with hot raspberries and whipped cream  6,50 €

Impressum